Снимка: МВР

Бившият ръководител на департамента за здравеопазване в Перм Вадим Плотников, който е баща на убитото в България русначе, е привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия. Това съобщи руската телевизия НТВ, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
5-годишният Никита Леонтиев бе открит мъртъв в куфар край Пасарел преди десет дни. Разследващите смятат, че са открили и трупа на майка му, Анна Леонтиева, близо до Приморско.

По информация на НТВ бащата, заедно с бабата на убитото детето, ще излетят в най-скоро към Москва, откъдето ще се отправят към София, за да участват в процедурата по разпознаването на тялото.

Междувременно стана ясно, че Герман Костин, който българските власти издирват във връзка със смъртта на Анна Леонтиева и нейния син Никита, не се крие от следствието. Той се е свързал с българските правоохранителни органи и е изразил готовност да помогне на разследването, съобщава Перм.ру.

Издирването на Костин бе обявено след като стана ясно, че Анна е живяла в негов апартамент в Приморско.

Жестоко убитата рускиня е взела пари назаем от „подозрителни емигранти“, съобщи още руската НТВ. В свой материал медията посочва, че преди смъртта си жената е взела пари от емигранти, но не става ясно кога се е случило това, нито дали емигрантите живеят в България.

В опит да изясни обстоятелствата около смъртта на руската гражданка телевизията повдига ред въпроси, като например защо Леонтиева се е установила в България и защо роднините й в Русия не са подали сигнал при изчезването й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase