Архив: Булфото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров очаква с нетърпение случаят „Лясковец” да влезе в съда. По думите му по този начин ще се разкрие обективната истина за случая и ще паднат всички инсинуации.

"За да имаме правова държава, да имаме действащи институции, оттук нататък трябва да оставим съдебната власт да си свърши работата съгласно тяхната функционална компетентност”, посочи Лазаров.

Грешна е информацията, че само служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново са наказани за случая, каза той и допълни, че има наказани служители и от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Още по темата
Лазаров обаче не конкретизира колкото точно са те.

Главният секретар обясни, че структурите, които извършват проверките в МВР, са две, и те са на пряко подчинение на политическото ръководство.

"Не е коректно аз да давам оценка или да изтъквам информация, която е от тяхната компетентност", обясни Лазаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че конкретно за случая „Лясковец” носи отговорност пред ръководството на МВР и припомни, че непосредствено след операцията е предложил на тогавашния министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев да си подаде оставката.

„Тогава г-н Йовчев заяви, че след приключване на проверката, ще вземе съответното решение. Вие знаете ли колко проверки се правеха оттогава в МВР и то основно по отношение на действията на главния секретар? И аз вече не знам, но знам със сигурност, че няма установени нарушения или грешки по отношение на действията на главния секретар”, заяви Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase