Снимка: архив Булфото
fallback

Само тази седмица крадци атакуваха два пъти комуната за бедни и бездомни на отец Иван в Якимово. Те влезли с взлом в къща, в която все още никой не живее, съобщи Нова телевизия.

Самият отец Иван е с патерици и трудно подвижен след катастрофата, която преживя преди месеци.

Крадците не разбили прозорците на къщата, а ги свалили. От парното помещение отмъкнали водна помпа и генератор. Те разглобили и скъпа машина за производство на пелети за горене.

Няколко дни по-късно през нощта в къщата отново имало взлом. Вероятно крадците решават да се върнат за останалата част от машината. Кучето на съседите обаче ги усеща.

В комуната на отец Иван в Якимово живеят около 160 мъже, жени и деца. Те са настанени в 57 къщи. Един от тях е Владо, който не изключва кражбата да е дело на вътрешен човек.

Полицията вече работи по случая. 

В момента приютът се нуждае от 150 кубика дърва и консерви. В приютите в Нови Хан и Якимово живеят общо 290 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Шаран -БГ

преди 9 години

Няма респект към нищо! Бог високо, цар далеко! Имало било Конституция, която никой закон не може да обезсили!?!? Хайде де... Защо Ст. Младенов,треньор по футбол, си сдаде пистолета след като ограбиха дома му? Човекът рече: "Ще взема да гръмна някой, после има да лежа по затворите...!?!?" В каква държава /ако може така да се нарече" живеем?? Другари, деца на светли комунисти, защо я направихте тази "демокрация" ? Вие щастливи ли сте ?

20

другомислещ

преди 9 години

С риск да ми нащракат минуси, ще кажа че т.нар. "Отец" не създава впечатление за чак толкова безкористен и боголюбив човек!! Който го познава знае какво имам в предвид!

19

Анонимен

преди 9 години

Това са ***, не хора. С тях трябва да се действа по същия начин-безмилостно! Крумови закони! В тази наша държава нищо добро не можеш да направиш, без да бъдеш наказан. Жалко за стареца. Дали ще има още сили да продължава?

fallback