Архив: Булфото
fallback

Няколко полицаи са пострадали леко при операцията по задържането на мъжа, който стреля снощи в „Горна баня“, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

Те са с драскотини, прегледани са от лекар и са продължили работата си, уточни той.

Oще по темата
Според него операцията, ръководена от директора на СДВР, е била извършена професионално и законосъобразно.

„Само помолих директора да действа стриктно и съобразно закона, да се употребява сила и оръжие само в случай на необходимост“, добави Вучков.

Той смята, че може би трябва да се потърси начин такива хора, които са освидетелствани с психични заболявания, да бъдат изолирани от обществото отвреме навреме, за да не застрашават съседите си.

Министърът потвърди, че стрелецът е в МВР болница без опасност за живота.

Драмата с него започна вчера вечерта в 19.25 часа, когато на тел. 112 е подаден сигнал, че психично болен мъж се е барикадирал в дома си, стреля по съседни къщи и чупи прозорци.

При пристигането си полицаите установили, че 35-годишният мъж се е заключил в една от стаите на къщата си и отказва да излезе.

Цяла нощ психолози се опитвали да преговарят с мъжа, но без резултат.

Оказало се, че освен с газово оръжие, той е въоръжен и със сабя. Бащата на барикадирания разказал, че синът му има националистически убеждения и влизал в ролята на опълченец и революционер.

Мъжът страдал от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Преди години брат му сложил край на живота си с пистолет пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

Хе, казаха в новините че човека е революционер ..:))) но що пък не май ни е нужна революция,както виждате 25г ни мачкат едни същи хора с по 7 мандата в НС ,тия там ще се пенсионират.

23

друг жениха

преди 9 години

Била проведена професионално....смеееееех, ако не стреляше със сачми перкото, какво правим?

22

Анонимен

преди 9 години

Какво се полага на баща, който добре знае,че синът му не е с всичкия, но е въоръжен?Излиза, че е имало и друг син, който не е бил наред с нервите и също е имал достъп до оръжие!Има и друг въпрос: След като и двамата синове имат психични проблеми, значи това се предава по наследство. Що за типове са тези, които създават потомство, знаейки, че партньорът (партньорката) им не е с всичкия?ЗАЩО ЗАКОНЪТ ПОЗВОЛЯВА ТОВА? Кой има полза от размножаването на психично болни?!

fallback