Снимка: Булфото

Приключи драмата в столичния квартал „Горна баня”. 35-годишният мъж, който се барикадира в дома си, а след това няколко часа стоя на покрива на сградата, е скочил оттам. Той е пострадал леко, съобщи bTV.

Още по темата
Вчера вечерта в 19, 25 ч. на 112 постъпва сигнал, че 35-годишен психично болен мъж стреля по отсрещната къща и чупи прозореца.

„И периодично възпроизвежда изстрел с газово оръжие, което по думите на бащата е приспособено да стреля със сачми. Съседи на лицето са помолени да нямат пряка видимост към къщата на лицето”, коментира зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров.

През цялата нощ психолози се опитваха да преговарят с мъжа, но без резултат. Оказа се, че освен с газово оръжие е въоръжен и със сабя. Почти цялата нощ изкара барикадиран на втория етаж, а на първия лежеше 79-годишната му леля, която е неподвижна.

През нощта полицията разшири периметъра и екипът ни можеше да снима само в противоположната посока, тъй като светлината и камерите провокират нови изстрели.

Мъжът не предявява никакви претенции.

„Оръжието, с което той разполага, има слаб обсег на действие и не е смъртоносно на по-дълго разстояние. Ще използваме сила, само когато другите действия и методи не дадат резултат и единствено, когато има заплаха за неговия живот и живота на други хора”, обясни и директорът на СДВР Младен Маринов.

Бащата на младия мъж разказа, че той влизал в ролята на опълченец и революционер. Има националистически убеждения.

Мъжът страдат от шизофрения отдавна.

Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство.

Преди години брат му слага край на живота си с пистолет пред дома им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase