Архив: Булфото

Деветима мъже са задържани за кражба на железобетонни стълбове в Брезник, сред тях е и поръчителят за кражбите, съобщиха от пернишката полиция.

Сигнал за откраднати железобетонни стълбове от резервната електрическа мрежа в селата Красава и Гърло е получен вчера в районното управление на Брезник. В резултат на бързите действия на полицаите е задържана престъпната група.

Оказало се, че в основата на кражбите стои криминално проявен 42-годишен мъж от Брезник, който наемал местни жители да чупят стълбове и да изваждат арматурата от тях.

В с. Красава са хванати двама братя на 21 и 32 години. Заедно с тях е задържано и 16-годишно момче.

На втория обект – в Гърло, полицаите установили още четирима местни жители, съответно на 67, 39 и 38 години.

Срещу определено заплащане групите трябвало да извадят арматурата от стълбовете, която поръчителят предавал за старо желязо.

Полицията открила и част от вече пътуващатата плячка към пункт за вторични суровини в Перник. Органите на реда иззели товарен автомобил Форд „Транзит”, натоварен с около един тон отпадъчно желязо, управляван от брезничанин на 46 години. В колата бил поръчителят, познат на полицията с документна измама.

По данни на МВР групата е извършвала подобни кражби и в трънския район, които са в процес на установяване. Започнати са досъдебни производства и работата по разследванията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase