Снимка: Булфото
fallback

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Oще по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

славчо

преди 9 години

До момента не съм чул да има осъдени предприемачи , но бити и убити вече има.Строителният бизнес се оказа много печеливш за тарикатите.Вземаш безплатно имот, вземеш кредит от желаещите да закупят жилище / на зелено/наемаш разни случайни работници , не плащаш данъци и осигуровки и каквото се получи и както се получи.Рискът остава за собствениците на имоти и тези , които предваретелно плащат.Къде е закона?Как се разпрезделя риска?Как са зашитени обикновените хора от тези измами?

148

марин

преди 9 години

Много хора останаха без дом и пари от такива "предприемачи".Законодателството ни позволяваше тези измами.Трябва да се промени.Разни пишман строители , вземаха имотите на наивниците , вземаха парите на кандидатите за жилища , ипотекираха имотите и оставяха хората да се оправят сами.Тези от тях, които все пак изпълняваха строителството , не беше както трябва и новодомците си го довършваха с много разходи.Така е от години.Безброй грозни и неудобни жилища се появиха по градовете и се чудят защо не

147

анонимен

преди 9 години

това убийство е по сметката на бездействието на държавата,не ги съжелявам,след като са разбили много човешки живота.

fallback