Снимка: Булфото, архив

Издирването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов продължава и в района на Петрич, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата
По думите му в МВР имало сигнал, че автомобилът - сив "Опел", с който се движил Сертов, бил видян в петък, 5 декември, около 18.00 ч. в града.

Сертов изчезна на 5 декември, а на следващия ден бе обявен за национално издирване.

Не е тайна, че Сертов е имал служебни ангажименти в Гърция, коментира още главният секретар, цитиран от БТА.

В същото време днес на обяд с вертолет е облетян регионът на Мухово, Тополница и Петрич, където МВР също предполагало, че може да е бившият председател на ДАНС. Резултат до този момент няма.

Продължава и работата по изясняване на пътния инцидент със съдията от Върховния съд Лозан Панов, който беше блъснат на пешеходна пътека.  Автомобилът, с който руски гражданин е закарал Панов в "Пирогов", след това е бил оставен в автокъща, тъй като е бил на лизинг.

По разследванията за "черно тото" в родния футбол Лазаров уточни, че досъдебното производство е започнало преди девет месеца.  Операцията е осъществена в шест града, обискирани са 14 адреса.

В работата на българските служби са се включили и специалисти от УЕФА и европейски партньорски служби.

Ръководството на МВР се срещна с голяма част от посланиците у нас. На срещата са били обсъдени мерките, които министерството взима за охрана на летните и зимните курорти.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков посочи, че все повече ПОС терминали са разположени в полицейските управления в курортите.

Те се използват от чужденците, когато се налага да платят такса за служебна бележка или наложена глоба. Проблемът с преводачите почти е преодолян, а за по-голяма сигурност МВР обмисля, ако се налага, да изпраща още полицаи в курортите или курсанти от академията на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase