Пострадалите пенсионери бяха настанени в хасковската болница. Снимка: БТА

Трима мъже от Свиленград са задържани по подозрение в извършването на грабеж и нанасянето на жесток побой на възрастни хора в с. Малко градище, община Любимец. Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков, предаде БТА.

Престъплението беше извършено на 3 ноември, когато трима маскирани нахлули в къщата на 82-годишен мъж и 77-годишната му съпруга и със заплахи и употреба на сила са принудили възрастните хора да им дадат парите си. Крадците са заплашвали жертвите си с резачката им за дърва, като в крайна сметка са отнели 2200 лева и телефон.

Още по темата
Ангел Цанков съобщи, че е намерена резачката, както и че е установена заложна къща в Свиленград, в която е бил даден телефонът на възрастните хора.

По случая са изготвени две експретизи - едната е графологична - на документи, които нападателите са подписвали, а другата - на видеозаписи в заложната къща.

Задържаните мъже са на възраст от 24 до 44 години. Всички те са криминално проявени.

Иззет е автомобилът, управляван от единия от заподозрените и използван при извършването на грабежа. Намерена е и маска за лице, използвана при нападението в Малко градище.

Извършителите не съдействат на разследването, не желаят да дават показания по случая или се опитват да заблудят разследващите, каза директорът на МВР-Хасково.

Той добави, че прокуратурата е поискала постоянна мярка "задържане под стража" на тримата, която ще бъде гледана в 15.00 часа днес в Окръжния съд в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase