Архив: Булфото
fallback

Девет души са задържани в хода на полицейска операция срещу телефонните измами в страната, съобщиха от МВР.

Спецакцията е започнала тази сутрин в 6.00 часа и се осъществява по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Операцията се провежда на територията на три областни дирекции на МВР - Великотърновска, Русенска и Плевенска, като към ГД "Криминална полоция" е сформиран координационен щаб.

На територията на Велико Търново са проверени 12 адреса - в Горна Оряховица, Павликени и с. Камен. Установени са 11 лица, задържани със заповед до 24 часа са трима. Намерени и иззети са 70 мобилни телефона, 18 sim-карти, 11 пластики, патрон за бойно оръжие, диплома за средно образование, за която има съмнение, че е преправена и сумата от 200 лв.

На територията на Плевен са извършени претърсвания на 4 адреса, проверени са 4 автомобила, установени и задържани са 5 лица, иззети са 17 мобилни телефона и 15 sim-карти.

Действия по разследване са предприети и на 6 адреса на територията на Русенска област, включително 3 в гр. Ветово.  Претърсени са 4 леки автомобила, един е задържан. При претърсванията са иззети 12 мобилни телефона, 4 sim-карти, 7 пластики, кутия за мобилен телефон, тефтер с телефонни номера.

Действията по операцията продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

алотрепач

преди 9 години

Докато не се саморазправим с измамниците няма да престанат! Защо да престават, щом като има *** да им верват и няма държава да ги преследва до дупка!? Митологемата за добрата държава с милозливото си желание да превъзпитава закоравели телефонисти е главната причина да се разраства звъненето. Иска се трепане, а не кандарми!

10

АНОНИМЕН

преди 9 години

АЗ ПОКОЙНАТА ОТ КАТАСТРОФА МОГА ЛИ ДА ГИ ПОСЕТЯ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ В АРЕСТА ОТ ОТВЪДНОТО И ДА ИМ ТЕГЛЯ ЕДИН ПРИЗРАЧЕН БОЙ .ЗА ТОВА, ЧЕ СА СЕ ОПИТАЛИ ДА ИЗНУДЯТ МАЙКА МИ . .НО ТЯ Е ПОДГОТВЕНА И ЗВЪНИ ВИНАГИ ДА ПИТА КАК СМЕ ПРИ ПОДОБНИ АЛО ОБАЖДАНИЯ.

9

БГ

преди 9 години

ОХХ МАЛКОООО ЩЕ СИ ОТДЪХНЕМ ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ, КОЛКО ПЪТИ СТАНА ЗВЪНКАТ В НАС. АМА ВСЕ УДРЯТ НА КАМЪК,,,, НОО ПАК ЩЕ ГИ ПУСНАТ И ПАК ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЗВЪНЯТ.

fallback