Снимка: архив Булфото

Разкрита е престъпна група от осем лица, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества и употреба на скимиращи устройства на територията на Слънчев бряг, съобщиха от бургаската полиция.

При обход в курорта вчера двама полицаи от Районното управление в Несебър забелязали млад мъж със съмнително поведение. След проверка у него са открити елементи от скимиращи устройства.

Впоследствие е извършено претърсване на обитавания от младежа хотелски апартамент и са задържани неговите съквартиранти.

Общо осем души са задържани за срок от 24 часа - 26-годишният Д.С., 25-годишният Е.П., 24-годишният Л.Д. - и тримата криминално проявени, 26-годишната А.Д., 23-годишният Х.С., 21-годишният М.Ф., 26-годишният И.Д. и 18-годишната М.А. Шестима от тях са от Плевен, двама са от плевенското село Буковлък.

В акцията са участвали служители от "Икономическа полиция” в Бургас и Несебър. При претърсването на апартамента са открити и иззети елементи на скимиращи устройства, преносими компютри, мобилни телефони и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на бургаската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase