Цветан Цветанов. Снимка, архив Булфото

Престъпността, сивата икономика и контрабандата бележат ръст у нас. Това заяви в студиото на „Лице в лице” на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че заради пропуски от българска страна споразумението с Европейската комисия за новия програмен период е отложено отново и 2014 г. и 2015 г. ще са нулеви за страната ни. „Европа няма да даде парите си по начина, по който иска да ги харчи това правителство”, подчерта Цветанов.

"За последната година всичко е под действието на измамата", допълни той.

Още по темата

По думите му няма как това правителство да се крепи на ценности и прозрачност, всичко, което се случва през тази една година е задкулисие.

Той отново даде пример с аферата „Костинброд” и с „владеенето на определени институции и възможността да ги активираш срещу когото решиш”.

Според него, всички атаки срещу партията му са с цел българските граждани да не гласуват, а статуквото „да може да си купи демокрацията”, докато контролните органи са абдикирали от проблема. Бившият вътрешен министър засегна и темата за купения вот, като за представителна извадка използва резултатите от ромските махали: 44% за ДПС, 21% за БСП и 12% за „България без цензура”.

По думите му ГЕРБ са готови на избори по всяко време, но партиите трябва да стигнат до единна позиция за това кои са „най-неподходящите дати за избори”, тъй като политическите сили имат интерес от висока избирателна активност.

Запитан дали иска отново да е министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов отвърна, че първо „трябва да минат моите неприятности със съдебната система”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase