Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Голямо количество фалшиви маркови облекла бяха открити на граничен пункт Лесово, съобщават от Агенция "Митници".

Стоката е била укрита в тайници на лек автомобил с румънска регистрация.

Иззети са 635 летни блузи, панталони, тениски и спортни комплекти с лого на 17 световноизвестни марки, между които Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Clein, Giorgio Armani, Puma и др. Голяма част от марковите дамски и мъжки летни облекла са били укрити във фабрични кухини по купето и багажника на колата, както и в ръчен багаж.

В подобни тайници във фабрични кухини на коли досега са засичани контрабандни цигари или наркотични вещества, но използването им в опит за укриване на маркови дрехи се случва за пръв път.

Лекият автомобил е влязъл в страната от Турция през нощта, на път през Българи за Румъния. Селектиран е за щателна митническа проверка по сигнал на служителите от Гранична полиция.

Срещу шофьора на автомобила, румънски гражданин с инициали И. В. и адресна регистрация в Букурещ, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки.

Само за последната седмица това е пети осуетен от митническите служители на Лесово и Малко Търново опит за контрабанден внос на летни колекции дрехи от Турция.

Иззети са недекларирани общо 1252 дамски, мъжки и детски летни спортни облекла, отчитат от Агенция „Мтиници“.

Нарушителите са трима български и двама чуждестранни граждани, които са санкционирани по Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Йордан

преди 9 години

Аз за това си ги взимам само от доверени сайтове, за да нямам проблеми след това.С риск да стане реклама, но когато съм поръчвал от vsichkimarkovidrehi/, винаги всичко е било оригинално.

12

BG

преди 10 години

DNES>BG "17 световноизвестни марки, между които Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Clein, Giorgio Armani, Puma и др" - pos skoro e Calvin Klein - redaktore pak si gips

11

Един свят

преди 10 години

Ако въпросните фирми , на които българските институции така ревностно защитават правата, имаха малко съвест поне щяха да облекат служителите с по един кат. Друг е въпросът, че от общочовешка гледна точка, нарязването или изгарянето на дрехи от добри материали и с добра изработка е кощунство. Клиентите от България или Румъния са на ясно, колко маркови са дрехите.

fallback