Богдан Милчев, когато все още ръководеше КАТ-София. Снимка, архив Булфото

Бившият началник на КАТ-София Богдан Милчев обяви, че е бил отстранен от поста само месец, след като министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева заради шофиране с превишена скорост.

Според Милчев полицаи от Главна дирекция "Национална полиция" ежедневно тормозели катаджии, за да оправят фишове и глоби на свои познати, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
Милчев твърди, че е бил махнат от поста началник на КАТ-София, защото е спрял корупцията и се е борел с далаверите в системата.

Отстраненият директор поиска оставката на вътрешния министър. Той раказа, че през август при него дошъл служител, показал му фиш и попитал - „Шефе, какво да правим с него?".

"Когато го погледнах, това беше електронен фиш на името на министър Йовчев с личния автомобил, заснет с превишена скорост“, обясни той.

Милчев бил категоричен, че ще процедират както досега, тоест фишът се пуска по общия ред.

„Изведнъж този фиш минава през цялото министерство, върти се, разхожда се и се озовава в КАТ, без аз да знам. Един началник търси друг началник на КАТ и му възлага задача да отиде да плати фиша на министъра. Този човек, който плаща фиша, е точно този, който го е издал“, завърши Милчев.

От МВР проверили случая. Министър Цветлин Йовчев наистина е бил засечен с превишена скорост, но лично той си е платил глобата, уточняват от там. От вътрешното ведомство отричат някой да е пращал служител на КАТ, за да плаща електронния фиш и определят изнесената от Богдан Милчев информация като абсолютно невярна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase