Снимка: Булфото, архив
fallback

Възрастна жена бе измамена с 4000 лева от телефонни измамници, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Жертвата е 85-годишна жена от село Румянцево, община Луковит. Във вторник на домашния й телефон се обадил непознат, който се представил за служител на МВР-София.

Мъжът "съобщил", че неин роднина претърпял пътен инцидент в столицата, при който починало дете. За да се "спаси" от затвор, била необходима сериозна сума пари.

Малко след разговора жената предала на друг непознат сумата от 4050 лева. Сигналът за измамата е получен в РУП - Луковит.

От ОД на МВР - Ловеч отново предупреждават хората да не се доверяват на подобни обаждания, а незабавно да позвънят на тел. 112, да се свържат с близките си и да не се съгласяват да дават пари на ръка и да предоставят личните си данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

гешев

преди 10 години

За да се "спаси" от затвор, била необходима сериозна сума пари. Дала 4 000 лева, за да "извади от ареста" роднина! това значи, че е дала РУШВЕТ, което, според закона, я прави нарушител и следва да бъде санкционирана!даващия и вземащия рушвет са наравно виновни! за каква измама става дума, след като бабата дала парите с ясното съзнание, че престъпва закона?! и защо не връщат парите на другите, които са дали рушвет и са хванали съответните рушветчии?

7

DA

преди 10 години

ИМАЛА,ДАЛА ЖЕНАТА,А И ТЕ ТИЯ ЗНАЯТ НА КОЙ ДА ЗВЪНЯТ!!ДОКАТО ВАЖИ"ДАЙ НЯКОЙ ЛЕВ ДА ТЕ ОПРАВЯ"ТИЯ ЩЕ ИСКАТ,А ГЛУПАЦИТЕ ЩЕ ДАВАТ!!

6

Анонимен

преди 10 години

До !!!Абе, ти пак ли си онова, тъповатото, с купено от тати-безнескрада място, студентче по политология, одисейчо ли, социолочко ли, маниачко ли, дето се е вживяло и се изживява за българското интеректуално чудо и съвест, и си прави тестове на общественото мнение. Аре, молим, скрий се някъде. Писна ни от форумни ***.

fallback