Снимка: архив, Булфото
fallback

Автомобилите на депутата от ГЕРБ Антоний Йорданов и на съпругата му Татяна, която е общински съветник в Пловдив, изгоряха при пожар тази нощ в града. Инцидентът е станал около 2 часа след полунощ. Напълно изгорели са два джипа „Мерцедес” и „Тойота”.

„Разследваме инцидента и сме назначили пожаротехническа експертиза”, заявиха от полицията в Пловдив.

По време на огледите обаче е установено, че върху задната дясна гума на едната кола има следи от запалителна течност.

Делото за палеж е образувано срещу неизвестен извършител.

От партия ГЕРБ в града осъдиха палежа на автомобилите на народния представител и на съпругата му.

„Очевидно някой в Пловдив много го е страх от ГЕРБ, но категорично заявяваме, че няма да ни уплашат и да попречат на работата ни в полза на пловдивчани и всички български граждани. Очакваме разследващите да достигнат до категоричен отговор дали чрез посегателството срещу автомобилите на двамата представители на ГЕРБ не се цели оказване на въздействие върху политическата им дейност”, заявиха от ГЕРБ-Пловдив. 

Партията иска да се даде отговор дали животът на семейство Йорданови е заплашен и какви мерки предприема МВР за осигуряване на тяхната сигурност.

От централата настояват МВР и прокуратурата да разкрие извършителя. 

„ГЕРБ изразява загриженост от ескалиране на напрежението в сферата на престъпността преди наближаващите избори и очаква от управляващите да осигурят и гарантират реда в страната и сигурността на българските граждани”, казват още от партията на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 10 години

Разбира се за медийната олигахия е много по-важно сутринта по блоковете да насъскват хората да излизат на протести, а не да си зададат въпроса КОЙ,КОЙ,КОЙ пали джипа на депутат от ГЕРБ,който искал да напуска групата!!!!!

76

Пешко

преди 10 години

мерцедес и тойота, баси стандарта

75

Анонимен

преди 10 години

бих се учудил,ако автомобилите бяха различни от джипове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Пенсионерите изнемогват а някой карат джипове!!!!!!!!!!Депутат и общински съветник какво да притежават какво се учудвам?

fallback