Снимка: Булфото
fallback

Имуществото на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и неговото семейство може да бъде конфискувано в полза на държавата. Предстои да започне проверка на имането на фамилията от служители на Комисията за отнемане на незаконно имущество, съобщи "Монитор".

По закон, когато нашенец получи присъда за престъпление, от което се изкарват солидни суми, той задължително попада в полезрението на комисията. Това се случва и ако делото е гледано в чужбина. По подобен начин преди няколко месеца с имоти за над 919 000 лева се раздели осъдения за трафик на хора Христо Стоянов.

Сега се очаква документите за делото на Боевски в Бразилия да се получат в българското правосъдно ведомство. По процедура, когато има окончателен съдебен акт на чужд съд, Външно министерство е длъжно да уведоми колегите си от правното ведомство. Възможно е обаче делото да се изпрати и директно в прокуратурата, тъй като България няма спогодба за правна помощ с Бразилия.

Когато книжата от Латинска Америка пристигнат, щангистът и фамилията му ще бъдат разследвани по старите правила, според които ревизията обхваща период от 25 години. Ако се установи, че има разминаване над 60 000 лева между декларираните приходи на Боевски и близките му и направените от тях харчове, ще се стигне и до конфискация на имущество. Ще се проверяват както всички имоти, коли и банкови сметки на семейството така и парите, които те са дали за почивки и пътувания зад граница.

Гълъбин Боевски бе задържан на 24 октомври 2011 г. със 7,2 кг кокаин в куфари на летището в южния бразилски град Сао Паулу. В Бразилия две съдебни инстанции дадоха 9 г. и 4 месеца затвор на Боевски, но на 23 октомври т.г. той се завърна в България свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ivan

преди 10 години

na toq narkotrafikant da my vzemat vsithko,toi ne zaslyjava da vidi dobro,tragnal da trovi decata na Bulgaria toq mrasnik

22

Анонимен

преди 10 години

Утре сутринта всичкото му имущество ще е пуснато в продавалника... и докато прокуратурата и прасето цацаров се събудят той ще си пие коктейли някъде в чужбина...

21

бай уй

преди 10 години

Гълъбинчо е виновен за положението в което се намира държавата.

fallback