Снимка: Булфото

Съдебен състав на Окръжния съд във Враца определи днес постоянна мярка "задържане под стража" за Иван Иванов /30 г./, жител на София, обвинен, че участвал във въоръжения грабеж на инкасо-автомобил, извършен на 1 октомври пред банков офис в града, съобщи БТА.

Заседанието на съда се състоя при закрити врата. Иванов е обвинен, че на 1 октомври в съучастие с братята Людмил Георгиев /38 г./, жител на Враца, и Христо Георгиев /41 г./, жител на София, който е и бивш служител на МВР, са нападнали Г. Ц., служител на охранителна и инкасофирма, и извършили въоръжен грабеж на сумата от 91 000 лева, собственост на търговска фирма.

Грабежът стана в момент, когато охранителят е трябвало да предаде инкасираната сума пари в нощния трезор на банковия офис на "Интернешънъл Асет банк" във Враца.

На 3 октомври след процесуално-следствени действия са задържани Иван Иванов и Людмил Георгиев. В тях е намерена и е иззета малка част от откраднатите пари. Георгиев е направил самопризнания, той е с чисто криминално минало и затова е освободен под парична гаранция 1000 лева.

На Иванов с прокурорско определение бе наложен 72-часов арест, а вчера прокуратурата внесе искане и за постоянното му задържане. Мъжът е криминално проявен - има осем присъди за кражби, една от които е квалифицирана като грабеж, посочи днес говорителят на съда Снежана Наумова.

Той е с постоянен адрес в столицата, но често сменявал местоживеенето си и затова съдът е преценил, че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, което е довело до налагането на най-тежката мярка за отклонение, уточни тя.

Третият заподозрян за участие във въоръжения грабеж - Христо Георгиев, се укрива от органите на МВР и е обявен за общодържавно издирване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase