Снимка: Булфото
fallback

„Тази нощ отново прегърнах Лара. Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка“. Това пише в изявление до БТА Моника Добринова, майка на отвлечената Лара Банева, която снощи похитителите й оставиха до Шесто РПУ в столицата.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше отвлечена пред дома й в столичния квартал "Бояна" рано сутринта на 5 март и беше освободена едва вчера около 22 часа. Момиченцето няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

„Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи“, пише майката на детето.

Oще по темата
Тя подчертава, че това е единственото й изявление за медиите и моли да бъде разбрана правилно от всички, които търсят повече информация.

„Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата ви!", посочва Моника Банева.

По неофициална информация за освобождаването на Лара е платен откуп. Похитителите са избрали да контактуват с близките на момичето чрез SMS съобщения и първоначално поискали сума от няколко милиона евро, съобщи БНТ.

По непотвърдена информация антимафиоти постоянно контролирали преговорите между близките на Лара и похитителите на момичето. По този начин в МВР са събрали много информация за бандата похитила момичето. В хода на преговорите сумата е намалена значително и е платена преди няколко дни.
Пак по неофициални данни става въпрос за половин милион евро. От прокуратурата обаче днес не коментираха дали наистина такава сума е планета за свободата на момичето.

До освобождаването на Лара ГДБОП не са предприели атака срещу похитителите, за да не пострада детето.

Бащата на Лара - Eвелин Банев-Брендо, е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

За прокуратурата обаче водещата версия за отвличането на Лара Банева по-скоро не е свързана с делото срещу баща й Евелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Апостол

преди 11 години

До АнонименЗащото на тях е дала парите. Ти наивен ли си?

54

РАЗУМЕН

преди 11 години

СТАНИШЕВ,ПРЕСТЪПНИК ТАКЪВ. РАЗСИПА СЛУЖБИТЕ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ. 23 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖА ТАКА ДА ПОСЕГНЕ И СЪСИПЕ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ КАКТО ТИ ,ЛЕВАК ТАКЪВ. БЕЗСРАМНИК ! НАГЪЛ КОМУНИСТ!

53

!!!!

преди 11 години

А МАЙКИТЕ НА безследно изчезналите български деца как да спят!? СПОКО! МВР ни пази!Поздрави от Съвестин.

fallback