Лара прекара 47 дни в плен, след като бе отвлечена пред дома си. Снимка: БулФото
fallback

Похитителите на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо - Лара, поискали първоначално 10 млн. евро или 20 млн. лева, за да освободят малката пленничка. След сериозни преговори между майката на момиченцето и с помощта на съвети от експерти в МВР исканият откуп бил намален и бандитите взели 530 хил. евро, за да пуснат Лара у дома, пише „24 часа“.

Запознати с разследването смятали, че това отвличане може да е дело на нова банда. Откупът, чиято равностойност е около 1 040 000 лева, е бил предаден в нощта срещу петък, но от МВР призовали да не се пишат подробности около даването на парите, за да не се пречи на разследването.
Така 47 дни след като 10-годишното дете бе отвлечено пред дома си в столичния кв. Бояна, то се върна живо и здраво при майка си Моника Добринова в неделя вечерта.

Oще по темата

“Дъщеря ми е добре, похитителите не са се държали грубо с нея, давали са  да гледа телевизия и да рисува.  Най-важното е, че тя си е при нас и е добре”, заявила в кратко ексклузивно интервю за вестника Моника часове след като Лара бе освободена. Бандитите комуникирали със семейството на Лара само с телефонни съобщения. Част от тях са били изпращани от района на кв. “Бояна”, което значи, че е на по-малко от километър от дома на Лара.

Повече от 10 есемеса били изпратени до Моника Добринова, като бандитите не се свързвали с нея всеки ден. Първото доказателство, че Лара е жива и е добре, са получените преди седмици снимка и няколкосекунден видеоклип, на който се вижда детето.

Най-трудно са вървели преговорите за намаляване на искания откуп, разказали запознати със случая. Разследващи смятат, че макар похищението да е добре подготвено и планирано, организаторите му не са се сетили, че голяма част от имуществото и банковите сметки на майката и бащата на Лара са запорирани заради текущите дела срещу тях.

След като преди дни все пак бандитите се съгласили на трудно събраната от Моника сума от около 530 хил. евро, вече било договорено и предаването на парите. Преди това похитителите вероятно са пратили още едно доказателство, че Лара е жива. Важно при връщането на детето пък било то да не бъде оставено някъде вързано и затова бе пуснато само да отиде в полицията, разкриват още разследващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

donkihot

преди 11 години

golema rabota sme otvsekade,bratched,mi to celoto tva mirishe,mirishe ,che ne se tarpi.uzaspal narod sme tva e.

65

Анонимен

преди 11 години

В ЦЯЛАТА РАБОТА СЕ ЧУСТВА НАМЕСЕНА ДЪРЖАВАТА .ХОРА ВЪВ ВЪРХОВЕТЕ СИ ИГРАЯТ С НАС НИКАКВИ ПАРИ И ЕСЕМЕСИ .ТЕЗИ СЪЩИТЕ ДНЕСКА ХОДЯТ И СЕ ПРАВЯТ НА *** ЗА ВЛАСТ.ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ СА ГОТАВИ НА ВСИЧКО.Е ЗА ТОВА БЪЛГАРИНА Е СВИКНАЛ ДА СЕ СПАСЯВА КОИ КАК МОЖЕ.....

64

elisaveta.do

преди 11 години

И въобще цялата тази работа с откупа е много зле. Тия пари дето каза някой едва стигат за памперсите на малката, ами цялата организация по укриването? да не мислите че е лесно някой да крие нещо такова в продължение на два месеца? бандата е от минимум 5-6 човека, като се разделят парите става по-малко от 200 хил лв на човек, един хубав апартамент в София струва толкова. мислите ли че някой ще рискува за толкова малко? това с откупа е измислица на медиите, отвличането е било с цел сплашване.

fallback