Снимка: БТА

13-годишна ученичка от Хасково падна от четвъртия етаж на СОУ "Васил Левски". Седмокласничката е с черепно-мозъчна травма, травма на коремните органи, фрактура на прешлен и фрактура на глезен, съобщи за Dnes.bg управителят на МБАЛ - Хасково д-р Славчо Близнаков. Детето е в тежко състояние и с опасност за живота. Предстоят му поне две операции.

Инцидентът е станал в ранния следобед. По време на репетиция с вокалната група за утрешния празник на СОУ "Васил Лавски" детето излязло, тъй като му било лошо. Съученичка я видяла как влиза в тоалетната на четвъртия етаж на школото. Минути по-късно става инцидента.

Работници от сметопочистващата фирма в Хасково виждат падналото дете в задния двор на училището и веднага сигнализират на тел. 112. Деца от от училището също са станали свидетели на жестоката гледка. Разказаха, че седмокласничката плачела и се опитвала да стане.

Съученичките й обясниха още, че по време на часовете няколко пъти пострадалото момиче излизало да се освежи, тъй като й било лошо. Това обаче било нещо обичайно, тъй като 13-годишната девойка имала астма.

Директорът на училището Ангелина Георгиева описа пострадалото момиче като много лъчезарно. Каза, че родителите й били в чужбина. Бабата се грижела за седмокласничката и сестра й. Днес възрастната жена беше в шок и не пожела да коментира случилото се. Близки на момичето обясниха, че родителите са оведомени и се очаква да пристигнат в Хасково.

Основната версия, по която се работи е, че 13-годишната ученичка е скочила сама от прозореца на тоалетната на четвъртия етаж, уточни Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase