Снимка: Архив Булфото

Студент на 21 години е паднал и загинал в шахта край заведение в Свищов след употреба на алкохол, съобщават от полицията във Велико Търново.

Вчера сутринта в полицейското управление в града се обадил 44-годишен мъж от Омуртаг, който заявил, че синът му, който е студент в Свищов, е пристигнал в града на 12 февруари, за да се яви на изпит. От 13 февруари обаче родителите му не можели да установят контакт с него и не знаели къде се намира.

Впоследствие станало ясно, че още на 12 февруари С.И. се събрал с компания в общежитието към университета и се почерпил с алкохол. След това компанията се преместила в заведение в града, където С.И. е бил забелязан от персонала, че е във видимо нетрезво състояние - не можел да пази равновесие. Около 4:30 ч. момчето напуснало заведението през задния вход и оттогава никой не го е виждал.

Полицаите започнали издирване в местността "Банара", която се намира в непосредствена близост до заведението.

След обход в района, на дъното на открита шахта с дълбочина около 12 м, е немерен трупът на млад мъж. С помощта на специализирана техника тялото е било извадено от шахтата.

В дрехите на мъжа са намерени пари и лични документи на името на С.И. Данни за насилствена смърта не са установени. Тялото е откарано за аутопсия. Резулататите от нея са показали, че няма данни за насилие, а се касае за нещастен случай.

По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase