Евелин Банев - Брендо. Снимка: архив Булфото
fallback

Румъния също е издала европейска заповед за Евелин Банев-Брендо, съобщава пресцентърът на МВР. Заповедта е издадена на 5 февруари за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на кокаин.

Наркотиците са били трафикирани от Латинска Америка през пристанището на Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

Oще по темата
През 2011 г. българските граждани Брендо и още един българин са организирали доставка в Румъния на 500 до 1000 килограма кокаин. Около 50 килограма от това количество са били доставени в Букурещ.

През юли Банев беше екстрадиран в Италия по дело за трафик на кокаин. През май Банев беше арестуван на Черноморието при акция “Кокаинови крале“. Тогава бяха задържани общо 30 души, част от които българи, които по данни на обвинението са се занимавали с трафик на кокаин за десетки милиони евро.

Срещу Банев у нас пък се води дело за пране на пари. Делото на Ботуша и това у нас се водят едновременно. Италианските власти поеха ангажимент да връщат Брендо за заседанията по делото у нас.

Следващото заседание в Софийски градски съд по обвинението за пране на пари ще бъде на 14 февруари. Дотогава Банев ще остане у нас, за да може защитата да организира работата си по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ммм

преди 11 години

"българските граждани Брендо и още един българин " този още един българин да не е агент Буда че ви е страх да му споменете името ? :) интересно ни е на нас простолюдието кой е бил ортака на Брендо

18

Do 16

преди 11 години

Ще му съкратят името от Евелин Банев на Е-Ба-ха го.;-))))

17

Анонимен

преди 11 години

BRENDO SPOKOINO AKO TE SADAT VAV BALGARIA 6TE SI NEVINEN NALI SI VATRE6EN NA BUDA I BUDICH4ETO CECO

fallback