Брендо на днешното заседание. Снимка: Булфото

При засилени мерки за сигурност премина днешното заседание по делото срещу Евелин Банев – Брендо за участие и ръководене на организирана престъпна група.

Пожарна кола и полицейски екип бяха разположени пред Съдебната палата като част от засилените мерки за сигурност след вчерашното покушение срещу Златомир Иванов–Баретата.

Баретата беше ранен с четири куршума на влизане в Съдебната палата, където щеше да се проведе заседание срещу него по дело за наркотици.

Днес Брендо беше доведен в съдебната зала с прихлупена надолу шапка на главата, която покриваше и очите му.

На днешното заседание по делото срещу Евелин Банев бяха разпитани свидетелите Свилен Исаев, Пламен Миленков и Адриян Миленков. Други свидетели не се явиха по уважителни причини, предаде “Фокус“.

През юли Банев беше екстрадиран в Италия по дело за трафик на кокаин. През май Банев беше арестуван на Черноморието при акция “Кокаинови крале“. Тогава бяха задържани общо 30 души, част от които българи, които по данни на обвинението са се занимавали с трафик на кокаин за десетки милиони евро.

Срещу Банев у нас пък се води дело за пране на пари. Делото на Ботуша и това у нас се водят едновременно. Италианските власти поеха ангажимент да връщат Брендо за заседанията по делото у нас.

Следващото заседание в Софийски градски съд ще бъде на 14 февруари. Дотогава Банев ще остане у нас, за да може защитата да организира работата си по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase