Снимка: Архив Булфото

Полицаи откриха кофа с канабис в хладилника на семейство от село Златна Панега, съобщават от полицията в Ловеч.

След получен сигнал в Районното управление в Ябланица, че 27-годишен държи в дома си наркотични вещества, е извършено претърсване в дворно място и прилежащи постройки, жилищна сграда и избени помещение на адрес в село Златна Панега.

Под дървен навес в хладилник е намерена и иззета пластмасова кофа със суха тревиста зелена маса, която при проба с полеви тест е реагирала на канабис. Намереното количество е 78,25 грама.

В жилището е живеел мъж със своето семейство.

Служители на Районното управление на полицията в Ловеч са задържали и друг 28-годишен мъж в процес на производство на синтетични наркотици в таванско помещение в града. Извършено е претърсване и са иззети колба с кафеникави налепи по стените, стъклен капак с остатъци от бяло кристално вещество, преносим газов котлон, електронна везна и неустановени към момента химически вещества в стъклени шишета.

Върху бял хартиен плик било намерено бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на наркотично вещество метаамфетамин. Мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем и е направил пълни самопризнания пред защитник.

Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase