Вкарват Златко Баретата в линейката след стрелбата по него. Снимка: БТА
fallback

По Златко Баретата вероятно е стреляно с малокалибрена пушка с оптически мерник, предаде БНР, като се позова на полицията. Към момента няма данни оръжието да е имало заглушител. 

По-рано от столичната полиция обявиха, че оръжието все още не е намерено. Служители на реда правят оглед на опожареното помещение на последния етаж на сградата срещу Съдебната палата, откъдето е стреляно по Златомир Иванов. 

Иззето е оръжието на другия прострелян  при нападението – охранителя на Баретата Атанас Станков, който е отговорил на стрелбата. 

Oще по темата
13 гилзи са били преброени от СДВР пред сградата на Съдебната палата. Вероятно те са от изстрелите, които е произвел Станков. 

Един от подсъдимите заедно с Баретата по делото за наркобанда разказа, че обикновено Златомир Иванов е влизал от страничния вход на Съдебната палата. За първи път сега обаче той влиза през централния. 

Според полицията е възможно да е имало два екипа килъри - един основен и един подсигуряващ, като точно вторият - подсигуряващият, да е стрелял. 

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците. Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Анонимен

преди 11 години

REZMENETE NA CVETANOV OBUVKITE 6TE HODI TAKA CEL MESEC

184

Ангелаки

преди 11 години

Новинарите да се разберат как ни лъжат - малокалибрено оръжие, СВ Драгунов, Калашников, а накрая въздушна пушка или танк.

183

СВД

преди 11 години

До разбирачов: "1. стреляно от кръста надолу защото са знаели че е бронежилетка - разчита се на кръвозагуба. 2. стреляно в със СВД - Снайперская винтовка Драгунова СВД 7,62 мм "Пич, ако са го стреляли със СВД, изобщо нямаше да ги интересува че е с бронежилетка. Обикновената жилетка спира пистолет, СВД-то ще влезне и излезне през нея. СВД-то може да го спре армейска бронежилетка на 150-200м., но те са твърде големи и тежки и очевидно не могат да се носят под ризата.

fallback