Вкарват Златко Баретата в линейката след стрелбата по него. Снимка: БТА

По Златко Баретата вероятно е стреляно с малокалибрена пушка с оптически мерник, предаде БНР, като се позова на полицията. Към момента няма данни оръжието да е имало заглушител. 

По-рано от столичната полиция обявиха, че оръжието все още не е намерено. Служители на реда правят оглед на опожареното помещение на последния етаж на сградата срещу Съдебната палата, откъдето е стреляно по Златомир Иванов. 

Иззето е оръжието на другия прострелян  при нападението – охранителя на Баретата Атанас Станков, който е отговорил на стрелбата. 

Още по темата
13 гилзи са били преброени от СДВР пред сградата на Съдебната палата. Вероятно те са от изстрелите, които е произвел Станков. 

Един от подсъдимите заедно с Баретата по делото за наркобанда разказа, че обикновено Златомир Иванов е влизал от страничния вход на Съдебната палата. За първи път сега обаче той влиза през централния. 

Според полицията е възможно да е имало два екипа килъри - един основен и един подсигуряващ, като точно вторият - подсигуряващият, да е стрелял. 

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците. Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase