Снимка: БТА
fallback

Синът на бизнесмена Миньо Стайков-Стайко е бил обявен за общодържавно издирване, а предстои да бъде обявен и за международно, съобщи директoрът на ГДБОП Станимир Флоров.

Той е заподозрян, че ръководил престъпна група за източване на ДДС, която беше разбита при акция, наречена "Захарно петле“. От думите на Флоров обаче стана ясно, че Стайко Стайков е “в чужбина на топло и хубаво място“.

Спецсъдът ще гледа мерките за неотклонение на други трима от групата Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев, поясни Флоров.

При друга акция - “Универсалните“, която отново беше насочена срещу престъпна група, източвала ДДС, пък са задържани син на бившия земеделски министър  Георги Танев - Иван, роднина на бивш митнически шеф и един от сочените за участници в убийството на Милчо Бонев-Бай Миле - Тихомир Дочев-Мравката, уточни вътрешният министър.

По негови думи част от престъпната дейност на престъпните групи по операции „Захарно петле” и „Универсалните” ощетява и бюджета на ЕС. Заради това, че подобни групи работели и в други държави в Европа, бил създаден съвместен българо-английски разследващ екип.

Цветанов заяви, че при разследването е имало изтичане на информация от "други институции, които имат отношение към процесуално-следствените действия, а именно издаване на разрешение".

Цветанов отново обърна внимание и на Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето, който също беше задържан преди дни при разбиването на цех за нелегални цигари в Костинброд.

Днес спецсъдът наложи на Хаджижеков мярка за неотклонение "задържане под стража". Заедно с бизнесмена бяха задържани още шест човека. Двама от тях също остават в ареста, реши съдът. Трима бяха пуснати под "домашен арест", а един бе оставен без мярка за неотклонение.

Преди дни Цветанов коментира, че Поршето е доста интересна личност в ъндърграунда.

Днес Цветанов даде подробности около престъпната му биография и най-вече прякора му.

По думите му Тотко Поршето е бил известен в миналото като Пингвина, но с издигането в йерархията е станал с прякор Поршето.

Вътрешният министър обясни, че предстои конфискация на два автомобила „Порше”.

Цветанов разказа и случай от 2007 година, когато досъдебно производство срещу Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето, е преквалифицирано в такова срещу неизвестен извършител и от прокуратурата в Хасково е изпратено в Благоевград.

По този повод Цветанов каза, че са изпратени материали на изпълняващия функциите главен прокурор Бойко Найденов за проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

не грАмотен

преди 11 години

Моля Ви журналисти не пишете "бизнесмен заподозран, хванат, задържан и т. н. ", а пишете направо "престъпник заподозрян, хванат, задържан и т. н.". Писна ми от "бизнесмени с милиони кредити", а народа едва свързва двата края.

32

БУРГАЗЛИЙКА

преди 11 години

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И МАРИНЕЛА ПАК НЯМА ДА ПЛАТЯТ ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ЗА ЗУЛУМИТЕ НА ЗЕТ СИ...

31

ташаци

преди 11 години

По негови думи част от престъпната дейност на престъпните групи по операции Захарно петле и Универсалните ощетява и бюджета на ЕСНие оправихме нашия бюджет, че започнахме и на ЕС да оправяме.. Най-цървулската държава, най-смачканите и бедни хора работят за 400-500 лева месечно в провинцията

fallback