Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Снимка: БТА-архив
fallback

Пиян съдия от Апелативния съд в Бургас е предизвикал пътнотранспортно произшествие.

Магистратът прави подобно нарушение за втори път тази година, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус”. Катастрофата е станала в централната част на Бургас.

“За радост, няма жертви и пострадали, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1,27 промила алкохол. В момента се предприемат последващи действия за кръвна проба. Същият магистрат в рамките на тази година има друга подобна санкция, също за наличие на алкохол при проверка с дрегер”, каза вътрешният министър.

Цветанов е разпоредил на директора на Областната дирекция на МВР да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая.

„Ще изпратя тази информация на Висшия съдебен съвет, за да се запознаят и да предприемат мерки в тяхната компетентност за дейността на този магистрат. Ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани”, каза министърът.

Той се усъмни дали в такова състояние съдията може да правораздава обективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Калпак Ченалов

преди 11 години

Сигурно са се черпили с Пенгезов-браво пичове !

73

БУРГАЗЛИЙКА

преди 11 години

АМИ ПРАЗНИЦИ СА... ЗАЩО ДА НЕ СИ ПИЙНЕ СЪДИЯТА ???ТОЙ И БЕЗ ПРАЗНИЦИ СИ ПИЙВА... АМА СЕГА ХЕМ МУ Е РЕД, ХЕМ МУ СЕ ПАДА.ДА МУ Е СЛАДКО И НАЗДРАВЕ НА СЪДИЯТА!

72

-10

преди 11 години

652 9 ОтговориАнонимен преди 12 часаЦвъциончо, ако предишния път съдията има написан акт от "органите" на МВР - значи с нищо не е по-различен от всички останали. Хванали са го втори път - е съвсем не е различен от всички останали алкохолици зад волана. Та в тоя смисъл Цвъцунчо - на власт е партията на която ти си председател, имате непоклатими юристи като Фидосето - защо не ремонтирате закон---Шото не му изнася. Къде по-добре е пред раята да се показва като загрижен!

fallback