Снимка: БулФото - архив
fallback

Столични полицаи провериха 130 автомобила в ранния следобед, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на планирана операция служителите от Отдел „Пътна полиция“ – СДВР са отправили препоръки към 20 водачи да подменят летните гуми със зимни. 16 са били автомобилите без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Oще по темата

Двама от проверените шофьори са били неправоспособни, един е управлявал с отнето свидетелство заради неплатени глоби.

Четирима от водачите са шофирали технически неизправни превозни средства, трима са глобени за други нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

спец

преди 11 години

Мнението ми за движение с включени светлини целогодишно е, че много малка част от водачите имат зрителни проблеми и не могат да виждат идващ автомобил /а не карфица.../. Може да се въведе ограничение за такива водачи да не шофират когато няма слънчево време или просто те самите да се ограничават и да не изпреварват, а не всички с добро зрение като някакви клоуни да включват светлини когато трябва да се крием на сянка от слънцето...

38

спец

преди 11 години

Към тези които искат зимните гуми да са задължителни. Погрешно е мнението че зимната гума помага в такава степен, ползата е и то в малка степен, само при потегляне и ускорение. При спиране би помогнала ако се спира достатъчно плавно ,без да блокират колелата, а болшинството водачи спират рязко като на сух асфалт. Така че изводът е, че сблъскване трудно ще се предотврати със зимна гума.

37

Пич

преди 11 години

До СОЦИЯНЕЦ. "Селяни", както наричаш БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, идавт да работят в София заради това, че има работа, а как няма да има, като всичко смуче София, за ИСТИНСКАТА БЪЛГАРИЯ нищо не остава! Мога да ти кажа, че повечето хора от провинцията са със зимни гуми, защото пътищата се чистят лошо. А и преди 20 години София е слушала Москва какво ще каже.. имаше работа за всички.. а хората си седяха в родните си места!

fallback