Снимка: Reuters

Четирима мъже, извършили кражба на кабел в шуменско село, са арестувани след преследване и гонка с полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко след 8 часа в сряда в телекомуникационна фирма е получен сигнал, че има прекъсване на кабели край село Овчарово. Подаден е сигнал в полицията, откъдето са изпратени няколко екипа.

Малко по-късно автомобил „Сеат” преминал през един от екипите, но не спрял на подадената стоп палка.

Шофьорът избягал, а след това подкарал автомобила по черни пътища. По-късно той е спрян между селата Вехтово и Ветрище.

В автомобила пътували криминално проявени мъже. След разпити един от тях признал, че кабелът, който откраднали, е хвърлен край село Ивански.

По-късно е намерен от полицейските служители. По данни на фирмата е 38 метра, като стойността му е около 2000 лева.

След направения оглед на място станало ясно, че още 38 метра, но от друг тип са изрязани и подготвени за кражба. Според специалисти във фирмата неговата стойност е над 1400 лева.

Задържани са С.И. на 28г. от село Веселиново, осъждан за хулиганство, кражба, нанасяне на средна телесна повреда, управление на МПС след употреба на алкохол и с чужди регистрационни номера, Г.П. на 36г. от село Веселиново, осъждан за незаконно притежание на оръжие, кражби, Д.М. на 29 г. от Шумен, осъждан за незаконно притежание на оръжие, унищожаване и повреждане.

На тримата е наложена 72-часова мярка за задържане.  За срок от 24 часа е задържан Д.Х. на 39 години от Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase