Снимка: архив, Булфото
fallback

Телефон 112 помогна на румънка да възстанови изгубената си чанта с паспорт, телефон и други лични вещи, забравени у нас, съобщиха от МВР.

Жената е била на екскурзия в Рилския манастир, след което е отпътувала за страната си. Късно снощи е установила, че чантата й е изгубена.

Подозренията й били, че е я забравила в ресторант за бързо хранене в кв. "Бояна", където туристическата група е спряла за почивка. Веднага е сигнализирала телефон 112.

Румънски оператор, приел обаждането й, в 00.18 ч. е осъществил незабавна връзка с Районен център 112-София, който е сигнализирал служителите от 6-то РУП.

След по-малко от 40 минути чантата е била открита, а информацията - предадена на операторите в Румъния. Разговорите между българския и румънския център 112 са проведени на румънски език.

Българските полицаи по служебен път са предали чантата в консулството на Румъния у нас, откъдето ще бъде върната на собственичката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 11 години

Интересно как е влязла в Румъния изобщо без лични документи... Поне като си измисляте новини, измисляйте ги както трябва :)

8

Анонимен

преди 11 години

Гениално! Как с една такава партенка родните ,,инвеститори в туризма" могат да докарат хиляди жертви от Румъния за сезона..браво! А не онова джудже Рагин всяка година с пяна на устата да проси по 15-20милиона лева за реклама за туризма! Статията ме разсмя искренно...гениална стратегия! Балканска..хаха!

7

SS

преди 11 години

Преди 2 години ,когато ги потърсих за паднала жена ме мотаха 4 минути .Коя е ? , Как се казва ? , На колко години е ?Ай сиктир на родната полиция !

fallback