За нападението над автобуса са задържани двама мъже. Снимка: Булфото

Двама пияни мъже са задържани за вчерашната вандалска проява, след която бе изпочупен автобус по линия №1 на столичния градски транспорт, съобщават от МВР.

Мъжете са криминално проявени и са в основата на скандала, разразил се в автобуса, отбелязват от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Инцидентът възникнал, след като от спирка в Панчарево се качват група роми от пет- шест души, употребили алкохол, които започват да буйстват.

В автобуса е имало почти само възрастни хора и няколко млади момичета, съобщи пред "Фокус" Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат С", която изпълнява курса по линията.

По-голямата част от групата слиза на "Горубляне", като в автобуса са останали двама мъже, видимо най-пияните от групата. Те продължили да буйстват в автобуса, като започнали да удрят по прозорците, по седалките и по тръбите.

Тогава се намесили няколко млади мъже, които направили забележка на пияните роми, като в крайна сметка се стигнало до бой между двете групи.

Още по темата

Хулиганите били свалени от автобуса на спирка на "Цариградско шосе", като при потеглянето на превозното средство те започнали да го замерят с камъни. След атаката те изчакали спокойно на спирката следващата кола по същата линия.

Шофьорът на автобуса подал сигнал в полицията, като минути по-късно полицаи от Седмо РПУ са ги задържали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase