Преподавателят е арестуван за 24 часа. Снимка: Dnes.bg
fallback

Преподавател от Техническия университет в Габрово бе арестуван с подкуп от 600 лева, съобщиха от полицията в града.

Белезниците около ръцете на 50-годишния П.У.  щракнали в понеделник вечер в момент, в който той получил подкупа от студент.

Сумата била поискана, за да може младежът да вземе изпит при преподавателя.

Учителят е задържан за срок от 24 часа. Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура – Габрово.

Областна дирекция на МВР Габрово призовава гражданите, при искане на подкуп от преподаватели или други случаи на корупция, да сигнализират своевременно в поделенията на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЩе си плати с другите 59 400 лева, който е взел от другите 99 студента. И не забравяй, че най-верочтно преподава в поне 3 други университета и има поне 7-8 класа.

55

Анонимен

преди 11 години

Предлагам да се криминализират всички деяния срещу ценза на висшето образование: преписване на изпит( с какво преписващият е по-добър от даващия подкуп, след като и двамата получават незаслужена оценка?); представянето на разработени от трето лице дипломни работи(какво означава услугата "разработване на дипломни работи", ако не деяние против системата на висшето образование?);

54

Анонимен

преди 11 години

Следващ въпрос: Какво очаквате да се случи, дори да се докаже вината на преподавателя, ако за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на диплома и използването й на най-високо ниво в държавната власт, за работа с десетки милиони евро и по този начин поставяне под въпрос ценза на всички, заемащи държавни функции, се дава тригодишна УСЛОВНА присъда?

fallback