Задържа мъж, извършил серия грабежи над столичанки. Снимка: архив, Булфото
fallback

Столични полицаи задържаха 21-годишен мъж, извършил серия грабежи над столичанки, съобщават от МВР. Задържаният, който е криминално проявен, е бил издирван от криминалистите повече от 20 дни. Младежът избирал за жертви възрастни столичанки, които нападал в гръб, дърпал бижутата им и побягвал. В случай че потърпевшата окажела съпротива, й нанасял удари с юмруци по лицето.

В хода на разследването се установило, че за по-малко от месец младежът извършил серия грабежи в районите на "Овча купел" и "Красно село". На 4 май следобед на автобусна спирка нападнал 63-годишна жена и откраднал златното й колие. Друга жертва се разделила с бижуто си, когато влизала в жилищен блок. 72-годишна столичанка била ограбена на улица в района на "Красно село". До момента разследващите са документирали шест грабежа, извършени от гастрольора.

По време на личния обиск полицаите открили скрити в чорапа му златни обици, обект на едно от престъпленията. 21-годишният мъж е с над 50 регистрации за кражби и грабежи, управление на МПС след употреба на алкохол, склоняване към проституция и даване на подкуп на длъжностно лице, осъждан три пъти. Почти всички престъпления били извършени на територията на столицата.

След изтичане на 24-часовата мярка "задържане под стража" на мъжът е наложена 72-часова и му е повдигнато обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

БАЧКАТОР

преди 11 години

За над 50 престъпления полицаите го регистрирали само . Кефете се на демокрацията и европейските ценности

11

BULGERIAN

преди 11 години

MAI SA NI BILI MALKO 500 GODINI DOKOGA HTE SI MALCHIM KATO K...I ZA VSICHKO OSAZNAITE SE NAI POSLE XORA

10

Потресен

преди 11 години

Защо като задържат полицаите такива *** не ги Размазват и осакатяват.... може ли на 21 години с 50 регистрации за грабейи и всичко останало... до кога така ???докато не извъши убийство ли ??? Направо ми се Повдига от такива НОВИНИ... никакви права за такива гнусни ТВАРИ... да ги Размазват от Бой...

fallback