Шуменецът е рекордьор по обаждания на 112. Снимка: архив, Булфото
fallback

Шуменец може да кандидатства за рекордите на Гинес, след като само за два месеца е подавал над 300 различни сигнали на спешния телефон 112.

Вместо парична награда обаче той може да получи присъда.

Криминалисти са задържали 44-годишния мъж след като установили, че е подал сигнал за поставено взривно устройство в Педагогическия факултет на Шуменския университет в края на февруари.

От същия номер към операторите на спешния номер до началото на март са регистрирани около 80 позвънявания, а от 1 март до 16 април - над 220 обаждания.
 
Работата на криминалистите била затруднена от факта, че номерът, от който се обаждал задържания, бил регистриран на името на жена, която не знаела за съществуването му. Тя никога не е ползвала сим-картата, не е плащала и сметки.

След преглед от психиатър е установено, че шуменският телефонен терорист може да носи наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

УРА!

преди 12 години

Браво, нашите криминалисти били много озадачени от това, че сим картата била регистрирана на името на жена!!!! Браво на професионалистите. Разбиха един от главатарите на великата мафия в България. Да ви *** мишките некадърни, защо ВЪОБЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ТАКИВА СЛУЧАИ ? 300 пъти да се обади, толкова да не могат да се досетят, че човека е с психическо отклонение ? Това е подигравка за данъкоплатеца. Смешна работа.

8

Иво

преди 12 години

Пълна пародия е тоя 112.*** го ползват за развлечение.Дори и да намерят някой,който е злоупотребявал най-много да му наложат глоба,която никога няма да плати!

7

maq manolova

преди 12 години

mislq,4e cvetanov si svarshi rabotata v sluchaq, sega otivam da hapna med

fallback