Снимка: МВР

Двама плевенчани са задържани за 24 часа за изготвяне на фалшиви дипломи, съобщиха от МВР.  Мъжете „влезли в бизнеса” с изготвяне на фалшиви документи от около два месеца.

Оттогава били и в полезрението на разследващите.  Спецполицаите установили, че мъжете изготвяли дипломи за основно и средно образование от различни училища предимно от областите Плевен и Враца.

Свидетелствата за висше образование били най-вече от икономически институти. Цената на различните фалшификати варирала в зависимост от тяхното съдържание. Дипломите за основно образование търгували по 30 лева, а за по-високите степени достигали до 150 лева, констатирали криминалистите. Клиентите и пазарът им били из цялата страна.

Претърсени са два адреса в Плевен. Там са открити множество фалшиви дипломи за средно и висше образование, удостоверения, бланки и други документи на различни институции и организации.

Намерени са още печати, пълномощни с печати и подписи на нотариуси, но невписани в нотариални дневници, удостоверения за липса на задължения с печат и подпис, подпечатани празни бланки от различни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase