Похитителят Стефан Петров. Снимка: архив, БТА
fallback

Бургаският апелативен съд увеличи присъдата на банковия похитител от Сливен Стефан Петров. Апелативните магистрати постановиха наказанието му да стане 16 години и 8  месеца затвор.

През октомври миналата година Сливенският окръжен съд го осъди на 14 години и половина затвор за въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в града. 

На 23 март 2011 г. мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде.

Процесът се гледаше по съкратената процедура по искане на Петров, който се призна за виновен. Срещу него са повдигнати девет обвинения.

Мотивите за увеличаването на  наказанието са, че първоначално не са взети под внимание основни моменти от самата случка, както и личността на похитителя.

Oще по темата

Обирът и последвалата заложническа криза в Сливен са обществено опасно деяние и напоследък подобни случаи зачестяват. А самият Петров пък се е подготвил допълнително за това, което е смятал да извърши. В банката е стрелял два пъти, мотивираха магистратите по-строгата присъда.

Апелативният съд намали сумата, която Петров трябва да изплати на пострадалия охранител в банката Станчо Станчев, от 150 000 на 100 000 лева.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 12 години

ПИТАШ ЗАЩО Е ТАКА ЗАЩИТАВАН...? ЗАЩИТАВАН Е ЗАЩОТО СТЕФАН НЕ Е ПРЕСТЪПНИКА, КОЙТО ВСИЧКИ ИЗКАРАХА...СТЕФАН Е ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК И СТРАХОТЕН ПРИЯТЕЛ...ДОПУСНА ОГРОМНА ГРЕШКА И НИКОЙ НЕГО ОТРИЧА, НО ДА НЕ БИ ТОЙ ДА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В ДЪРЖАВАТА НИ...? ЗАЩО ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛЯТ СПОРЕД ХОРАТА...НАЛИ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ ЕДНАКВО...ЗА УБИЙСТВО ДАВАТ ПОД 10 ТА ДОРИ И УСЛОВНО А ЗА ГРАБЕЖ ПОЧТИ 17... ДА, ТОЙ СТРЕЛЯ ПО ЧОВЕК, НО АКО ИСКАШЕ ДА ГО УБИЕ ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ...

58

Анонимен

преди 12 години

BOKLUCI GURNALISTI,VLAST I MINISTRI SHTO NE OSADIHTE MARGINITE,DANCHO RELETO,BORECA ,NAGLITE ,KADE E JANI TASHEV ?kVO STANA SAS SAKO ....S HILADITE MAIMUNI A NJAKV CHE VLEZNA PSIHICHNO BOLEN GO OSADIHA NA 18 GODINI NESHTASNICI

57

Анонимен

преди 12 години

Защо е така защитаван този незнам. Стреля по човек. Ранява го и слава богу той не умира. Държи жени против волята им затворени стреля по полицаи. Може би трябваше да му дадат условна присъда за това че съдейства на органите на реда ??? Или за това че се е предал доброволно да му дадат медал и наказание глоба от 50 лева ?????? Малко са му. Едната цел на наказанието е превантивна. Разбира се не се знае дали следващия който посегне на банка ще бъде хванат.

fallback