Снимка: Bulphoto
fallback

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

ssss

преди 12 години

Съгласен съм с АМАН,аз коато отивам на работа и се връшам съм принуден да ходя по улицата,защото по тротоарите няма как да мина заради паркиралите автомобили....

179

АМАН!!!!!!!!!!!!

преди 12 години

Искам да попитам Фандъка до кога тротоарите ще служат за паркоместа и за трупане на снега от улиците ВИНА за смъртта на момичето има тя и органите които трябва да следят за спазването на законите! Фандък отивай на погребението и моли за прошка близките на момичето ще ти се и не види кметицата заспала! Трябва да има осъдени и наказани за тази престъпна безотговорност !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! аман Гербери Червени и Сини крадци безобразни.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

178

Анонимен

преди 12 години

ДОКОГА ТЕЗИ СКАПАНИ МАРШРУТКИ ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ ПО УЛУЦИТЕ НА СОФИЯ!ТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ НАЙ БЕЗДАРНИТЕ ШОФЬОРИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!БАСТА!!!

fallback