Снимка: архив, Булфото

Криминалисти от столичната полиция задържаха псевдолечителка. Полицаите от СДВР стигнали до 57-годишната жена след сигнал на разследващи журналисти.

По неофициална информация става дума за ясновидката Йоана Рубин, която обяви, че утре ще даде пресконференция за полицейско насилие по време на ареста.

От МВР обаче обявиха, че задържаната е освидетелствана от медицинско лице, че спрямо нея не е упражнено физическо насилие и е в добро здраве.

Акцията за задържането й е проведена вчера около обяд в бизнес сграда на бул. „Тотлебен” и ул. „Баница”. Преди няколко дни журналистите получили сигнал за жена, представяла се за ясновидка и лечителка на тежки заболявания, включително и ракови.

Според информацията измамницата обявявала цени, които варирали между 100 и 1000 лева, като за услугата не издавала касова бележка. 

Според ужилена от нея гражданка псевдолечителката не притежавала никакви медицински документи за практикуваната дейност. Разследването установило, че измамницата ползвала офис в бизнес сградата, където приемала пациенти след предварителна договорка по телефона.

Вчера служителите на реда задържали 57-годишната Й.К. по време на среща с журналистка, която се представила за пациентка. Задържаната била доведена в столичната дирекция, където са й снети обяснения. Тя е останала в ареста 24 часа.

Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура.  Води се досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase