Снимка: архив, Булфото
fallback

Разярени хазяи заплашиха с пистолет и държаха в плен 23-годишен младеж, който искал да развали договора си за наем, съобщиха от МВР. Той е освободен след бързата реакция на полицията.

Екшънът се разиграл снощи към 20.00 часа в апартамент в столичния квартал "Малинова долина", където под наем живеели двама приятели.

По-рано в апартамента дошли 49-годишната хазайка и 58-годишният й приятел.

Двамата квартиранти им обяснили, че не са доволни от условията на договора и искат да се изнесат, след като изчистят последните си сметки.

Хазяйката обаче се ядосала, защото губела съвестни наематели и тутакси пресметнала, че наемателите й дължали сумата от 2150 лева.

Когато младежите категорично отказали да платят, приятелят на собственичката извадил пистолет и ги заплашил, че докато единият не донесе исканата сума, другият ще остане в жилището като гаранция, че парите ще бъдат платени.

Вместо да търси пари обаче, приятелят на държания в плен 23-годишен младеж подал сигнал в полицията.

Полицаите реагирали светкавично. Те внимателно проучили адреса. Униформените разбрали, че в апартамента пристигнало и "подкрепление" на рекетьорите  - двама мъже на 26 и 30 години, и дъщерята на хазяйката.

В подходящия момент служителите на реда атакували адреса и на място задържали петимата и освободили младежа.

В колата на приятеля на собственичката на апартамента полицаите открили и иззели 9-милимитров револвер "Блоу 38".

Двете жени и тримата мъже са задържани. Образувано е досъдебно производство.            

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 12 години

Какво ревете бре Шопи като заклани 90% от селяните живеят под наем спрете да давате имоти под наем на хора които не са родени в София и проблема ви е решен!!Хем ви сърби хем ви боли......

118

s7

преди 12 години

138, никой не го интересува твоя живот?! МИНУС!

117

Анонимен

преди 12 години

Аз съм от София, жена ми също, но веднага щом заживяхме заедно дъртите започнаха да се месят. Според тях, щом им живеем в къщата, сме длъжни да им се подчиняваме. Нищо, че направихме скъп ремонт. При семейството на жена ми беше по-зле. Сестра й се вживя в ролята на главнокомандващ и накрая се изнесахме на квартира. За късмет попаднаме на свестни хазяи и въпреки, че преди 3 години се изнесахме и до днес сме най-близки приятели с тях. Хазяина беше родом от Петрич, хазяйката от Сливен.

fallback