119

Анонимен

преди 12 години

Какво ревете бре Шопи като заклани 90% от селяните живеят под наем спрете да давате имоти под наем на хора които не са родени в София и проблема ви е решен!!Хем ви сърби хем ви боли......

118

s7

преди 12 години

138, никой не го интересува твоя живот?! МИНУС!

117

Анонимен

преди 12 години

Аз съм от София, жена ми също, но веднага щом заживяхме заедно дъртите започнаха да се месят. Според тях, щом им живеем в къщата, сме длъжни да им се подчиняваме. Нищо, че направихме скъп ремонт. При семейството на жена ми беше по-зле. Сестра й се вживя в ролята на главнокомандващ и накрая се изнесахме на квартира. За късмет попаднаме на свестни хазяи и въпреки, че преди 3 години се изнесахме и до днес сме най-близки приятели с тях. Хазяина беше родом от Петрич, хазяйката от Сливен.

116

роман

преди 12 години

София е с диаметър 20 км. за какъв център и какви крайни квартали говорите ??? То по американски стандарт цялата е център плюс Перник , Костинброд , и др. :)))

115

у-у-у

преди 12 години

.....Мадам..полис..;)

114

Какво ви пречи София

преди 12 години

*** има във всяко стадо. София е това, което е, и ако на някой не мухаресва може да живее, където иска другаде. Коренът ми е туки тук ми е добре. Никога не съм си и помисляла да се изселвам.Да, има страхотни градове, но това не е основание да плюем по София!Красотата на света е в неговото различие-иначе би бил много скучен!

113

Анонимен

преди 12 години

Като почнете с този спор на тема столица-провинция,чак става смешно.Живеем в шепа земя,те тръгнали да ми говорят за провинция.Провинция има в големите и развити страни.Тук,където и да живееш си голтак.Пък Софиянци като почнат да се възхваляват-една купчина *** е столицата ни,грозна и ***...голяма гордост е да живееш в панелено общежитие,особено пък ако е в краен квартал..

112

до114

преди 12 години

Селенията масово пристига в София веднага след 1878г.А до тогава е било пъстра смесица от всякакви етноси с диви балкански нрави.Не е виновна демокрацията.По времето на соца масово идваха на непривлекателни работни места заради жителството,вече са софиянци и надигат вой срещу новопристигналите.Още по онова време баща ми е разбрал в какво ще се превърне столицата, изнесъл се е и до момента не съжалява.В градове като Русе,Габрово,Ст.Загора е била истинската интелигенция.Истинските стол.са отВ.Търн

111

До 126

преди 12 години

При наем наистина ти искат депозит. Защото много наематели оставят след себе си пълен погром и купища незаплатени сметки. Каквото и да си говорим тук, истината е някъде посредата.

110

ййй

преди 12 години

последните ми наематели са гледали куче немска овчарка в новоремонтиран апартамент с нормален наем,дупките които наемателят бе пробил по стените за да окачва кафеза за папагалите си бяха излезли от другата страна на стената,депозита им от 450 лв не стигна за 3-те неплатени тока по 220 лв ,нито за неплатената вода от 40 кубика по 2.20 лв,аз си плащам данъците -но не уважават собствеността ,която са ползвали -това е в BG

109

yy7y

преди 12 години

винаги съм връщала депозит,но при сегашното плащане и отчитане на ел.енергията наемателите-студенти бягат посред нощ от апартаментите с неплатена вода и ел.енергия -а тя се плаща в касите на 3-ия месец от потреблението и,всички негативи остават за хазяите ,но аз си плащам ДОД,не съм като бабите хазяйки, да не ви кажа как ми се плаче чистейки дамски превръзки напъхани между новите матраци...

108

патило

преди 12 години

хазяйн да връща депозит няма такова животно в бг колкото и да е всичко както трябва не ти го връща те са го изхарчили още като си им го дал затова преди напускане ги бримчиш със сметки до цената на депозита и така и вълкът сит и агнето цяло!

107

Анонимен

преди 12 години

Никъде по света го няма това разделяне "столичанин " и "от провинцията". Май си е наследен комплекс на Софиянци от комунизма :)) Не им се сърдете! :))

106

до 122

преди 12 години

Когато наемаш жилище, ти искат по 1-2 наема депозит.Като гледам как са реагирали хазяите, може би цялото сеейство се е хранело с парите от наема.Мои познати плащаха 400 евро за апартамент в Малинова долина. И те имаха разправии с хазяите, когато се изнасяха. Не искаха да им връщат депозита, който никак не беше малък. Хазяите им настояваха да останели още два месеца и така да си изчистели дпозита. А по договор депозита трябваше да е епозиранв банка.

105

До 123

преди 12 години

Прав си човече. София се превърна в кална дупка. А преди години чужденци се чудеха колко е зелена и чиста София. Ех, минало свършено.

104

Мнение

преди 12 години

Само не ми стана ясно от обясненията на похитения наемател, как така по договор хазяите му дължали 700 лв по договор? Нещо много мирише цялата история. По скоро пичовете са искали да се измъкнат по търлъци без да си платят.

103

до 120

преди 12 години

Не личи ти са се отличаваш от определението "***" ! Даже не можеш да пишеш на кирилица , а латиницата тук получава минуси и се трие при докладване. Интересно кога дойде от село за да броиш колко от софиянците миришат и колко не... Но и половината да са добре ,защото такива като теб миришат на 100% не само физически!

102

селянин

преди 12 години

Чета коментари и се смея колко елементарни хора стоят и изливат огромно количество натрупани знания в няколко реда в които освен разсъждения на тинейджъри нищо друго не виждам. За мен няма значение в коя част на България, Европа или света живее човек. Мисленето си остава на първо място. Аз живея в едно село и имам повече екстри в моя живот от повечето софиянци. Сутрин си отварям очите събуден от птички и виждам планината. Дишам чист въздух и съм доволен от нещата които имам тука.

101

Хехе

преди 12 години

Под " ***" винаги имам предвид мръсен ,вонящ индивид ,говорещ ужасно , самодоволен от себе си и уникален ***. Родното място на човека няма никакво значение ! Какво толкова спорите не разбирам. Софиянка съм четвърто поколение и какво от това? Израсла съм на село (за мен е такова нищо че е квартал на София). Имахме крави , овце ,*** ,кокошки ,коза ,зайчета. Обичам земята и не ме е срам да копая с мотиката. Мога всичко без да доя ,баба ми така и не ми даде да опитам.

100

Сали

преди 12 години

Колко сам ги бомбил моите хазаи..Ха-ха. # пъти се изнасям без да плащам и последният дето ме нервеше му дигнах телевизора и си го занесах в Гьоврен.