Снимка: архив, Булфото

Разярени хазяи заплашиха с пистолет и държаха в плен 23-годишен младеж, който искал да развали договора си за наем, съобщиха от МВР. Той е освободен след бързата реакция на полицията.

Екшънът се разиграл снощи към 20.00 часа в апартамент в столичния квартал "Малинова долина", където под наем живеели двама приятели.

По-рано в апартамента дошли 49-годишната хазайка и 58-годишният й приятел.

Двамата квартиранти им обяснили, че не са доволни от условията на договора и искат да се изнесат, след като изчистят последните си сметки.

Хазяйката обаче се ядосала, защото губела съвестни наематели и тутакси пресметнала, че наемателите й дължали сумата от 2150 лева.

Когато младежите категорично отказали да платят, приятелят на собственичката извадил пистолет и ги заплашил, че докато единият не донесе исканата сума, другият ще остане в жилището като гаранция, че парите ще бъдат платени.

Вместо да търси пари обаче, приятелят на държания в плен 23-годишен младеж подал сигнал в полицията.

Полицаите реагирали светкавично. Те внимателно проучили адреса. Униформените разбрали, че в апартамента пристигнало и "подкрепление" на рекетьорите  - двама мъже на 26 и 30 години, и дъщерята на хазяйката.

В подходящия момент служителите на реда атакували адреса и на място задържали петимата и освободили младежа.

В колата на приятеля на собственичката на апартамента полицаите открили и иззели 9-милимитров револвер "Блоу 38".

Двете жени и тримата мъже са задържани. Образувано е досъдебно производство.            

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase