Красимир Маринов Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратурата обвини Красимир Маринов -Големия Маргин, че е бил ръководител на престъпна група.

Според обвинението от август 2009 г. до май 2010 г. в курортен комплекс "Слънчев бряг", заедно със Стефан Бонев-Сако Маринов ръководел организирана въоръжена престъпна група, разпространявала в страната наркотици.  

Тъй като делото е за организирана престъпна група, по закон то трябва да бъде гледано от новия специализирания съд. Предстои прецизиране на обвиненията на още 14 участници в организираната престъпна група, уточниха от прокуратурата. 

До обвинението се стигна, след като през юли 2011 г. Върховният касационен съд разпореди разследването срещу Маргина да бъде възобновено. Мотивът беше, че има нови доказателства.

Oще по темата

Големия Маргин и Сако бяха обвинени за наркобандата малко след убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков, но до дело не се стигна, след като обвинителният акт беше върнат на прокуратурата за отстраняване на пропуски в разследването. 

В крайна сметка разследването срещу Големия Маргин беше прекратено поради липса на доказателства и Сако остана единственият обвиняем.

Братята Маргини бяха подсъдими като поръчители на три убийства, сред които това на Иван Тодоров-Доктора и на ген. Любен Гоцев, но бяха оправдани на две инстанции заради липса на доказателства. Сега се очаква по делото да се произнесе ВКС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 12 години

Abe ot Smolyan li e niama kvo da govorim

34

адвокатура

преди 12 години

къде сте тръгнали СРЕЩУ ДЖАРО бе МАНЕКЕНКИ И ХОМОСЕКСУАЛИСТИ ?

33

анонимен

преди 12 години

абе стига сте се бъзикали с населението на БГ с подобни новини..няма ли какво друго да пишете?

fallback