Снимка: Булфото
fallback

"Сериозен проблем среща държавата по отношение на заловените със запалителна течност у тях".

Така премиерът Бойко Борисов коментира днешните акции на МВР в отговор на палежите на автомобили.

Премиерът заяви, че е водил разговори с вътрешния министър Цветан Цветанов за евентуални промени в закона.

"Сега, като ги хванем със запалителна течност у тях, те казват, че ще си зареждат колата, като проверим, колата им е наред, по закон трябва да го хванем в момента на палежа, а ние няма по кой член да ги обвиним и задържим", коментира Борисов.

Oще по темата

"Осигурили сме допълнителни мерки за сигурност в столицата заради палежите на коли", заяви след заседанието на кабинета и вътрешният министър Цветанов.

По думите му едно лице е с мярка от 72 часа задържане под стража, а на разпит в районните са задържани още трима.

"У тях са намерени бутилки със запалителна течност, единият е обяснил, че тя е за колата му, а другият, че с нея си пали печката", каза още вицепремиерът.

Ако думите им се докажат, арестуваните ще бъдат освободени.

Цветан Цветанов се оправда, че с днешните си акции МВР се опитва да предотврати намеренията на някой да наложи страх и притеснение в българските граждани.

"Някои от случаите на запалени коли са чисто криминални, а други от потърпевшите са обикновени граждани, които нямат нищо общо със задължения или взаимоотношения с престъпния свят", коментира още вътрешният министър.

Той уточни, че според него не е изключено дела в съдебна фаза, за чиито край има определена яснота, да имат връзка с палежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

SusanFappy

преди 6 години

Перейдите ниже по ссылке, чтобы получить кредит: bestsky.info/redir.html ----------------------------------- Кредит с плохой ки ростов на дону.Когда операция будет завершена, Кредиты с плохой ки ростов на дону карту круглосуточно, поскольку специалист принимает решения по Кредит с плохой ки ростов на дону только рассчитать кредит онлайн калькулятор в часы работы компании например. Если история плохая, но нет открытых онлайн на карту без залога. Чтобы взять кредит наличными в Харькове заемщик кого , времени нет на хождения по банкам. Также ссуду можно профиль в социальной се

277

Анонимен

преди 12 години

"Ако думите им се докажат, арестуваните ще бъдат освободени." - всъщност прокуратурата трябва да докаже че те са виновни , а не обратното , но в България всичко е възможно.Закона си е прекрасно написан , просто полицаите са *** , и не им се бачка.Не може да обвиниш някой за палеж защото имал туба бензин примерно.Дори и те наистина да са палили коли , грешка на полицията е че не ги е хванала на момента ... Пълен абсурд

276

До Див Петел

преди 12 години

Това ли е новата заповед на Цецо? Трактора е виновен.То по всички сайтове по едно и също време се пише едно и също.

fallback