Снимка: архив, Булфото
fallback

16-годишен ученик от столичното 35-то училище е бил зверски пребит от свой връстник. Момчето е в „Пирогов“ с тежки контузни рани и с опасност за живота, съобщиха от МВР.

Инцидентът станал вчера около 19 часа, когато 16-годишният Андрей бил нападнат от други ученици.

Незабавно на мястото на инцидента били изпратени автопатрул, криминалисти и инспектор от Детска педагогическа стая.

Пред тях битото момче успяло да каже, че било нападнато от двама или трима непознати. То било в тежко състояние и веднага е откарано в спешния център, където лекари продължават да се борят за живота му.

Полицията задържала единият от побойниците – 15-годишния Валентин, който учил в Строителния техникум.

Разследването показало, че инцидентът има предистория. На 11 ноември педагогическият съветник на столичното училище сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от строителния техникум.

Четири дни по-рано в центъра на столицата четирима единайсетокласници от 35-то СОУ се спречкали с двама 15-годишни, които учат в професионалната строителна гимназия.

По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на по-големите.

Всички те били разпитани, единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда.

На двамата непълнолетни били съставени протоколи за предупреждение, последвали уведомления на родителите и на ръководството на учебното заведение.

Независимо от това се оказало, че задържаният е един от тези двама нападатели.

Битото момче е претърпяло операция, при която е  изваден единият му бъбрек , съобщи за БТА доц. Огнян Бранков - завеждащ детското отделение в болницата.

От побоя е травмиран и далакът на момчето.

Разследващият екип работи по установяване на обстоятелствата за възникване на инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

309

Анонимен

преди 12 години

при подобни случаи, извършителите трябва да изплащат парични компенсации до живот на жертвата (през времето когато са напълнолетни, това ще се поеме от родителите).

308

рАНИК56

преди 12 години

330 --- И аз бих постъпил така . Злобата в младите е неконтролируема -това е резултат от мизерията на ,която е обречена Българската младеж .Вместо да си намерят гаджета ....комплексарите решават да пребиват връстниците си .

307

читател

преди 12 години

Ако беше мой син - просто го отстрелвам онзи ....и така ще престанат побоите.Иначе всякакви *** ще ни правят децата инвалиди.

fallback