Снимка: МВР

Криминалисти от столичната полиция иззеха голямо количество наркотици от футболен фенклуб, съобщиха от МВР.  Задържани са шестима мъже и жена. Трима от тях са рецидивисти с богато криминално минало. 

Разследването тръгнало след получена информация, че във фенклуб мъж с татуировки на главата, изобразяващи паяжина и надпис "България", продава дрога.

В хода на стартиралата операция служителите на реда задържали двама криминално проявени и регистрирани за притежание на наркотици.

У единия намерили марихуана и пакетче с бяло прахообразно вещество. Оказало се, че той и „колегата му” си купили наркотиците от клуба. Малко по-късно полицаите „атакували” и самото заведение, където задържали татуирания мъж - Т.Г. /28 г./ от жк. „Овча купел”, заедно с още четирима и 26-годишната приятелка на единия.

В клуба криминалистите намерили 215 пликчета с канабис, 28 оранжеви таблетки, два плика с кафяв прах, буца бял прах, четири плика с бял прах, бурканче със сив прах, две цигари с марихуана. Предстои да се установи видът и точното количество на откритите вещества.  

Петимата от фенклуба са задържани за 24 часа заедно с двамата им клиенти. Трима от тях са натрупали множество криминални прояви в биографиите си.

Двама са осъждани за умишлено убийство и са регистрирани за измами, трети е записан в криминалните досиета за притежание на наркотици и също е осъждан.

Разследващият екип продължава работата по случая, образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase