Снимка: Архив, Булфото
fallback

В РУП-Ихтиман са задържани за 24 часа четирима криминално проявени, нанесли побой на двама души, единият от които - кандидат за кмет на града, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидента е бил подаден тази нощ около 01.00 ч. на тел. 112. Съобщението гласяло, че в центъра на Ихтиман е нападнат кандидат за кмет на една от политическите партии. Незабавно пристигналите на място полицейски автопатрули и криминалисти установили, че свадата е започнала между Е.К. (31 г.) и И.В. (24) заради стара вражда. Е.К. нападнал и започнал да удря
опонента си. За да прекрати скандала, се намесил К.И. (32 г.). Тогава се присъединили и познатите на Е.К. - Ц.П. (30 г.), А.И. (24 г.)

С контузна рана на гърба К.И. получил медицинска помощ в спешния медицински център в Ихтиман, след което бил освободен. И.В. е настанен за лечение в столична болница със съмнение за комоцио, контузна рана на главата и гръдния кош.Всички участници в инцидента са били доведени в районното управление и са разпитани в качеството на свидетели за изясняване на случая.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани криминално проявените Е.К. , Ц.П. и А.И. Впоследствие били доведени и
останалите участници в сбиването - С.П. (23 г./, К.М. (19 г.), Й.В. (21 г.) и 17-годишен. След установяване на съпричастност в извършване на хулиганската проява, С.П. също е бил задържан за 24 часа в полицията. Служителите на реда са иззели пластмасова водопроводна тръба и сгъваема метална палка, с които си служели биячите.

И четиримата задържани са известни на полицията - Е.К. е регистриран за измами, Ц.П. - за шофиране без свидетелство за правоуправление и в нетрезво състояние, А.И. - за кражби, а С.П. - за нанасяне на телесна повреда, кражби и управление на МПС в нетрезво състояние и без шофьорска книжка. По случая се води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback