Снимка: Архив, МВР

Бруталното убийство на млад мъж, разкрито преди ден в София, отведе столичните криминалисти до втори труп.

Както по-рано съобщихме, вчера полицията откри тялото на обявен за изчезнал млад мъж в дома на негов познат, който дължал пари на жертвата. Разследващите се натъкнали на ужасяваща гледка – чували, пълни с разчленените останки на 28-годишния Емил, стана ясно на брифинг в СДВР.

Задържан за убийството е 28-годишният Владимир Бошнаков, който дължал пари на Емил и затова си уговорили среща. Младият мъж обаче имал притеснения и уведомил приятелката си, че е отишъл до дома на Владимир в кв. „Надежда“.

Владимир Бошнаков е извикан за разпит веднага след като момичето подало сигнал, че не може да се свърже с приятеля си. Бошнаков обаче отговарял вяло на въпросите и подвеждал полицаите, което ги усъмнило и последвал обискът в жилището му.

Още по темата

Полицаите направили връзка и между Владимир и изчезването на още един мъж – 27-годишния Явор, който е обявен за издирване на 15 септември. По време на разследването полицаите разпитвали Владимир, тъй като бил близък приятел на младия мъж.

След намирането на убития Емил днес Бошнаков е завел криминалистите до местност на около 50 километра от София. Там са открити силно обгорели останки. Установено е, че те са от тялото на един човек, но към момента не е ясно дали това е 27-годишният Явор. Това ще стане ясно от назначената експертиза.

По време на разпитите Владимир Бошнаков е признал за убийствата на двамата мъже. Задържан е за 72 часа.

Разследващите днес описаха убиеца като интелигентен, умен и пресметлив. По думите им те са имали изключително труден контакт с него.

В основата на двете убийства най-вероятно стои финансов мотив – Бошнаков е взимал пари назаем и от Емил, и от Явор. Разследващите коментират, че във фирмата, в която е работел мъжът, почти не е имало хора, които да не са му давали заеми.

В момента задържаният Владимир е безработен. Той не е криминално проявен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase