Снимка: Булфото

Мним данъчен направи опит да измами служител на Дарик радио в Хасково тази сутрин.

Мъжът, на възраст около 70 години, влязъл в редакцията на електронната медия и поискал да говори насаме с дежурната репортерка. Мислейки, че става въпрос за слушателски сигнал, жената поканила мъжа да влезе, за да поговорят.

"Аз мога да ти помогна, аз те познавам, знам къде живееш", заявил човекът и описал на репортерката пътя, по който минава, за да стигне до редакцията на радиото. Заявил, че я познава, знае откъде е и че дължи 3500 лева на НАП.

Посетителят обяснил, че може да помогне на репортерката да си върне задължението, тъй като бил данъчен инспектор. Тя обаче се усъмнила в думите му и го помолила да се легитимира като служител на НАП. Тогава мъжът набързо се изнизал.

Веднага след случилото се журналистката уведомила полицията и НАП.

От Областната дирекция на МВР в Хасково заявиха, че ще разследват случая.

От Агенцията по приходите припомнят на гражданите, че служителите им винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка.

Те не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми – данъци, осигуровки или актове – се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП.

Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която гражданите трябва незабавно да сигнализират в НАП и МВР, уточняват от пресцентъра на приходната агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase